Support

Supportavdelningen

Vi har personal med lång erfarenhet, gedigen kunskap och som fortlöpande utbildas hos tillverkarna. Vi är auktoriserade att utföra kvalificerat arbete och använder bara originalreservdelar. Vi utför årligen uppdrag i de flesta delar av landet, från Boden i norr till Malmö i söder. Vi erbjuder en komplett support för era utrustningar och investeringar.

Support

Vi vill gärna hjälpa er om det är något ni undrar eller behöver hjälp med. För generella frågor hänvisar vi till sidan “vanliga frågor” under fliken support.

Vi finns även tillgängliga på telefon och e-post för övriga frågor. Vi har bra kontakt med tillverkarna om det är något vi inte kan svara på direkt.

Telefon: 08-774 05 90

E-post: info@proregcontrol.se

Använd gärna vårt frågeformulär för att skicka in din fråga.

Underhållsservice

Även om våra produkter är tillverkade för att fungera lång tid i tuffa miljöer så påverkas de alltid av smuts, fukt, mekanisk åverkan etc. Därför skall utrustningen kontrolleras regelbundet för att kunna säkerställa problemfri drift. Vi arbetar med förebyggande underhåll och service för att maximera utnyttjandet och förhindra stillestånd. Vårt mål och intresse är att ni ska vara nöjda med era investeringar. Dyrast blir utrustningar som inte går att använda.

Reparation

Vid ett eventuellt fel på utrustningen utför vi service i egen verkstad eller hos er. Vi har alltid de vanligaste reservdelarna på lager eller i vår servicebil för att kunna åtgärda fel snabbt. Vår målsättning är att inskickade utrustningar ska sändas tillbaka på kortast möjliga tid. Ring gärna och tala om att ni vill ha ett instrument reparerat. Det kan finnas möjlighet att vi redan är i närheten av er och utför kalibrering och servicebesök.

Kalibrering

Vi utför kalibrering i egen verkstad eller hos er. Kalibreringsintervall kan vara från 3 månader upp till 36 månader beroende på utrustning och tillämpning. PROREG Control AB har de flesta instrument vi levererat registrerade. Vi registrerar allt som sker och har kontroll på serviceintervall. Vi kan också meddela er när det är dags för nästa kalibrering.

Det som utförs vid en kalibrering är enligt nedan:

  • Visuell kontroll
  • Kontroll och funktionsprov av hela utrustningen
  • Kontroll, funktionsprov och eventuellt byte av enskilda delar såsom t.ex. pumpar, sensorer, mätgasslangar, filter m.m.
  • Kontroll och eventuell injustering av mätgasflöde, tryckdifferens, spänningar etc.
  • Kalibrering av sensorer
  • Funktionsprov efter service och kalibrering
  • Dokumentering av utfört arbete inklusive kalibreringscertifikat
  • Om så önskas kan vi också utbilda personal i hantering av utrustningen

Här kan du läsa mer om vad som utförs vid en kalibrering.

 

Planering och projektering

Planerar ni att använda gas eller redan gör det? Fråga oss om ni behöver hjälp med planering av utrustning som blandar gas, fyller med gas eller larmar när något är fel. Vi hjälper er också gärna med konsultation vid projektering av en ny anläggning. Kontakta oss i ett tidigt skede så kan vi hjälpa till med bedömningen av anläggningens utrustningsbehov.

Installation och slutbesiktning

Vi kan ta hand om installationen eller göra det tillsammans med våra samarbetspartners. Vi tar ansvar för att allt fungerar genom att göra installationskontroll och slutbesiktning. Dessutom ser vi till att allt fungerar tillfredställande framöver genom återkommande besök. Allt enligt era önskemål.

Våra leverantörer

Mocon/dansensor partner Ebro Xylem partner Oldham partner GMI partner Kundo partner Safenic partner Logico2 partner Sensotran partner MCQ Instruments partner